FELIX BALDAUF – MIN HISTORIE.

Det føltes som om den eneste utveien var å feste og drikke, og i smertene mine begynte jeg å forstå moren min bedre. Jeg vokste opp uten far, min mor prøvde sitt aller beste, men alkoholmisbruket tok overhånd. Som den eldre broren tok jeg beskytterrollen og prøvde å opprettholde fasaden. I prosessen undertrykte jeg følelsene mine, og da brytekarrieren min utviklet seg, prøvde jeg å legge smerten bak meg.

Flere år senere, da jeg pådro meg en skade i et verdensmesterskap, kom jeg tom hjem og gikk inn i en depresjon. Som en mann uten erfaring med å dele det jeg følte, tok ensomheten tak i meg, og jeg visste ikke hva jeg skulle gjøre.

Et sammenbrudd hjalp meg med å bestemme meg for å åpne opp om fortiden min, hvordan jeg hadde det og hvorfor jeg festet og drakk.

Dette tillot meg å slippe smerten og koble meg på nytt med følelsene mine. Dette viste meg at det var mer i livet enn bryting. Jeg begynte å praktisere åpenhet som en mestringsmekanisme. Dette gjorde at jeg ble mer robust som menneske og idrettsutøver.

Det var ekstra viktig da jeg mistet søskenbarnet min på grunn av selvmord. Jeg måtte gi sorgen rom.

I dag streber jeg fortsatt etter å bli verdensmester, men jeg bruker også min erfaring til å spre bevissthet om menn og mental helse.

Dette er min historie – fortalt i et videointervju hos The Human Aspect.